Naam *
 E-mail *
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de tekst/cijfer-combinatie in het veld in te geven.
captcha

(6)
(6) Vincent van den Akker
za, 8 november 2014 15:39:47 +0000
email

Zanger/bassist in Easthim zoekt medezangers/zangeressen/muzikanten voor een nieuw op te richten zanggroep. Wat mij voor ogen staat is een klein ensemble van vijf tot tien personen (dus geen koor!) waarin ieders kwaliteiten tot hun recht komen. Doel: wekelijks plezier beleven aan het samen musiceren, eventueel af en toe optreden.
Breed en werelds repertoire, bijvoorbeeld folk, blues, jazz, bluegrass, zeemansliederen, klassiek repertoire, smartlappen, cabaretliedjes; Nederlands-, Fries- Frans- Duits- en Engels(Iers-)talig. Bij voorkeur vrolijk en lichtvoetig werk, maar geen "kampvuurliedjes"!
Interesse? Bel Vincent van den Akker, 0653 892 676

(5) Chaim Caran
zo, 20 juli 2014 07:17:46 +0000
email

Geachte Redactie van it Kypmantsje,
Op vrijdag 29 augustus zal in Workum herdacht worden dat 350 jaar geleden (in 1664) de autorisatie van de eerste Joodse gemeenschaps voorziening in Friesland plaats vond, betreffende de oudste joodse begraafplaats van Friesland aldaar, door de burgemeester en raad van Workum aan David Salomons, houder van de Bank van Lening te Workum en later te IJlst.
In 1676 werd David Salomons burger in IJlst en houder van de Bank van Lening aldaar. Zijn dochter Engel Davids huwde Lazarus Salomons uit Emden, die in 1677 burger in IJlst geworden was. Lazarus Salomons en zijn zoon Jonas Lazarus waren houthandelaren die hout uit de Baltische landen verhandelden. Ook de houthandel in IJlst heeft hiervan geprofiteerd. Een van Jonas Lazarus' zonen, Aron Jonas "Drielst" genoemd naar zijn Drylster afkomst, woonde ook te Hasselt , en juist deze stad en Emden worden genoemd in Christiaan Schotanus' Beschryvinge van de Heerlyckheydt Frieslandt uit 1664 i.v.m. de houthandel in IJlst.( zie Kleine Schotanus Atlas) Waarschijnlijk heeft IJlst een van de eerste huissynagoges van Zuid -West Friesland gekend, daar had de stad toestemming voor gegeven.
De zonen van Aron Jonas namen in Leeuwarden de familienamen Drielsma en Drilsma aan in 1812. Deze van oorsprong Joodse familie woont nu over de hele wereld verspreid , o.a. in Australie, Tasmanie, Zuid Afrika, Bolivia, Suriname, Usa (California, Florida) , Canada, Israel, Frankrijk, Belgie, Zweden, Engeland, en ook in Nederland. Zij allen dragen dus IJlst met zich mee, en zijn zich daarvan ook bewust. Velen van hen zullen komen naar deze herdenking/reunie in Workum, en de dagen rondom zal ook een aantal een bezoek aan IJlst brengen. Misschien kunt u nog een gids aanbevelen.
In 2026 zal het 350 jaar geleden zijn dat David Salomons naar IJlst kwam, mogelijk een geschikt moment voor een volgende reunie.
Wellicht valt bij een andere gelegenheid nog wat meer over de Drielsma's te vertellen.

voor nadere gegevens en het programma :


chaimcaran26@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Chaim Caran(4) Fam van der Wal
vr, 11 juli 2014 07:01:10 +0000
email

Voor ons Volleybal recreatieteam zoeken wij nog een paar enthousiaste teamleden die samen met ons op de maandagavond van 20.30 uur tot ongeveer 21.45 uur een goed uurtje willen sporten. Gezellig bezig zijn, onder leiding van een ervaren volleybalcoach, staat centraal. Voor wie wil is er de 'derde helft' om samen de training of andere onderwerpen (met een drankje) te bespreken. Plezier staat voorop!

Heb je nog vragen of anderszins laat het ons weten: 0620601282. We kijken naar je uit!

(3) Fokelien Feenstra
di, 14 mei 2013 10:56:49 +0000
email

Geachte heer/mevrouw,

Op zaterdag 15 juni organiseert fanfare Hâld Moed Easthim de Nacht fan Easthim op het terrein van 'T Himsterhûs te Oosthem. Deze avond is niemand minder dan Gurbe Douwstra te gast. Hij zal samen met Hâld Moed zijn bekende hits brengen. Ook zal de fanfare andere bekende en minder bekende hits ten gehore brengen. Kortom, een gezellige avond met muziek en een borreltje.

Entree: € 7,50
Jongeren t/m 12 jaar: Gratis

------------------------------------------------------------

Zou u bovenstaand bericht willen plaatsen in het Kypmantsje en op de website? Ik hoop dat dit een mogelijkheid is.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mij via bovenstaand e-mailadres.

Met vriendelijke groet,

Fokelien Feenstra

(2) TOET
zo, 17 maart 2013 17:34:09 +0000
url  email

Steun de CliniClowns en koop bij ons de knuffel muis genaamd TOET.

Slechts 5 euro. Geen geld voor ons !!! Alles wordt afgedragen aan de Clinic Clowns.

verkooppunt toet oosthem


(1) Cor de Vries
vr, 8 maart 2013 08:49:38 +0000
url  email

Een nieuw gastenboek.
Beter beschermt tegen spam.