Wat een spannende intocht was het dit jaar. Er was iets mis met de stoomboot. Stook Piet had aangebrande pepernoten op het vuur gegooid i.p.v. kolen. Hierdoor kwam de stoomboot op weg naar IJlst stil te liggen! De Pieten op het ontvangstpodium raakten een beetje in paniek. Hoe konden ze ervoor zorgen dat Sinterklaas toch bij de kade in IJlst kon komen? Per fiets? Brommer? Of… Plotseling kwam er een waterscooter met een Flyboard Piet onder de brug door! Wat kon die Piet een gekke stunten uithalen zeg. Wat een show! Het probleem met de boot kon nu ook snel worden opgelost. De Waterscooter Piet heeft de stoomboot opgehaald en aan een touw naar de kade getrokken. Dat is gelukkig weer goed afgelopen. Sinterklaas werd verwelkomd door wethouder Stella van Gent. Onder begeleiding van Gaatze Bosma heeft Sinterklaas tijdens zijn wandeling naar Het Wapen van IJlst weer heel veel kinderen kunnen begroeten. “Wat een grote opkomst toch weer in IJlst”, zei Sint. “Ook in Het Wapen van IJlst was het weer erg gezellig!”

Foto’s Sinterklaasintocht IJlst 2015 tussenvoegen.

Via de site www.sint.one2expose.nl zijn alle foto’s van de Sinterklaasintocht IJlst, gemaakt door Wout Kok, te bekijken. Foto’s bestellen kan door een e-mail te sturen naar wout.kok@outlook.com o.v.v. fotonummer(s).

Met dank aan:

  • Wout Kok (fotograaf)
  • Sowed Barri (Fly Boarder) en Wendy Zwaagman (waterscooter) (Flyboardteam Friesland)
  • Freerk Speelman (waterscooter) (Magnum Buitenboordmotoren www.magnum-motor.nl)
  • Muziek: Gaatze Bosma
  • Verhaalidee: Flip van Doorn
  • Sponsors:
  • Ondernemersvereniging IJlst, Poiesz Supermarkt IJlst, Stichting Johanna Jacoba en Rabobank Sneek- Zuidwest Friesland.
  • Donateurs: Wilt u ook donateur worden, als bedrijf of particulier, dan kunt u uw donatie overmaken op bankrekeningnummer NL24RABO0370631676 onder vermelding van ‘donatie intocht Sinterklaas’. Indien u de intocht op een andere manier wilt sponsoren dan kunt u contact opnemen met Monique van Dam aalss@kpnplanet.nl of 0651620490.
  • AAL&SS, Bakkerij de Boer, Baudet F.H., Berco, Boutique Jenny, Bouwkundig Bureau de Jong, Cees Zijsling Techniek, De Berneboel, De Haas Bloemen, Fa. Heeringa (S. Heeringa), Folkert de Vries, FriBalance, Gebr. Sikma BV, Gerlofsma Hoveniersbedrijf, Groeneveld Hoveniersbedrijf, Huisman Onderhoudsbedrijf, Jaarsma Grondverzet, Jakobs Agroklussen, Kapsalon De Spieghel, Kerst Koopman BV, Linek Ing.Buro, Post Woon- & Projectadvies BV, Posthuma batterijen, Rosier Timmer- en Onderhoudsbedrijf, Sijperda Hardy, Spoelstra W.P. BV, Stadsherberg Het Wapen van IJlst, Stienstra & v.d. Wal, Sybren v.d. Zee, Technisch Bedrijf Bakker, Troelstra & de Vries en S. de Vries Stukadoors.

De Sinterklaascommissie IJlst,

Hendrik Nauta, Margo Vos, Petra Post, Mireille Post, Maaike de Vries en Monique van Dam

 

Er kan niet meer worden gereageerd

Je kunt hier niet op reageren.